fredag 25 november 2022

Susanne Alfvengren i Fredagsmagasinet...



Programledare: Monica Antonsson
Ljudtekniker: Anders Wolgast
Studiovärd Roger Larsson
Ansvarig utgivare: Christer Ottosson



Jesper Almén

redaktionschef på tidningen Kanalen rapporterade om vad som hänt i Österåker på sistone och vad tidningen skriver om nästa vecka.
Vi fick höra om oppositionens alternativa budgetar som lades fram i senaste fullmäktige. Majoritetens budget vann förstås och alla detaljer får vi läsa om i nästa veckas tidning. 
Jesper Almén berättade även om framställningen av ett lokalt Gin-märke - Swallow and Spirits - som släpps den 5 december. Den nya drinken präglas av en smak baserad på morot och äpple. Den kan efter 5 december inhandlas på Systembolaget i Åkersberga, Arninge och Täby. Den som bara vill ha ett smakprov kan få det på Österåkers Golfklubb och på Public i Åkersberga centrum. 

Vi fick dessutom med låten "Let my love open the door" framföra en särskild liten hälsning till Malin. Vem hon är kommer vi inte att få veta i nästa nummer av Kanalen...

Två minuter 
Christer Ottosson, som för hustru Giselas skull, av och till bor på Enebackens korttidshem, önskade få hylla personalen där och alla aktiviteter som de boende får vara med om. Senast i raden av framträdanden stod PRO:s stoband för. De var där i förra veckan med ett program bestående av julsånger. De var inte bara bra, de var roliga också, berättade Christer som inte nog kunde lovorda personalen.
- Det är som att bo på ett hotell, konstaterade han. De gör allt! Det skulle inte förvåna mig om jag får en nubbe till maten också om jag ber om det. 

Stefan och Ann Söderberg
Veckans bukett

Kulturkanalens Jan Claesson kom störtandes från Juryn med beskedet om att Veckans bukett skulle gå till: Ann Söderberg och Fix media som just nu sliter med evenemangen Lucia och Stora Julstöket vid sidan av tidningen Kanalen. 

Fix Media 25 år
Varmt grattis!

Blommorna hämtas i Åkersberga blomsteraffär, 
Stationsvägen 8 vid gamla brandstation.



Matts Mattsson 
Solidaritetsföreningen Nordost i Södra Roslagen - Danderyd, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker har instiftat ett Solidaritetspris som ska delas ut för första gången den 11 mars 2023. Vem som helst kan nominera vem som helst som visat sådan solidaritet att han eller hon gjort sig förtjänt av ett solidaritetspris. 

Solidaritetsföreningen i Nordost:  
Foto Göran Sallnäs, tidningen Mitti

Den som vill nominera någon som visat sig vara särskilt solidarisk med andra kan göra det under hela november månad. 
Gå in påhemsidan 
https://solidaritetnordost.se/

Solidaritetsföreningen i Nordost styrelse består av: 
Meit Krakau, Matts Mattsson, 
Marina A Davidsdotter, Gun Britt Wattenström och Anita Börlin.

Nominera kandidater till 2023 års solidaritetspris under hela november månad genom att skriva till Solidaritetsföreningen Nordost. 



Veckans Lokala inspelning
Vi spelade Talk to me med artisten Lovis Lundqvist från Åkersberga som är i färd med att färdigställa sitt debutalbum. När det kommer hoppas vi på ett personligt besök i Fredagsmagasinet och ett rejält porträtt på vårt senaste stjärnskott. 

Lovis kommer till Fredagsmagasinet i Radio Österåker och berättar om sig själv och sin musik i samband med att hon släpper sitt debutalbum under våren 2023. 


Susanne Alfvengren
Körde ner från Gräddö för att vara med i Fredagsmagasinet. Under nästan en timma fick vi rå om Sveriges bästa vissångerska och ta del av hennes fantastiska musik. 


Hör Susanne berätta om sitt liv och sin karriär. 
Läs gärna mina artiklar om Susanne Alfvengren som du hittar här

Efter fem:
Minestrone Crone
En timmas härligt snackprogram med Victor och Henrik Fritz-Crone. 

I programmet spelade vi: 

  1. Let my love open the door med Peter Townshend 2.44
  2. Don´t let the sun go down on me med Elton John och George Michal
  3. Sång till friheten med Björn Afzelius och Mikael Wiehe 3.37
  4. Jag hade en gång en båt med Cornelis Vreeswijk och Ann-Louise Hansson 2.59
  5. Talk to me med Lovis 3.03
  6. Hösten med Susanne Alfvengren 3.32
  7. Basilika med Susanne Alfvengren 3.42
  8. Ängarna av guld med Susanne Alfvengren 4.26
  9. Du är älskad där du går med Susanne Alfvengren 3.02
  10. Snöflingan med Susanne Alfvengren 4.28

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar